Løsninger — Hvad gør vi
Det tilbyder vi
Samarbejde er den ultimative konkurrencefordel for virksomheder og
organisationer, der skal skabe resultater i en kompleks og udfordrende
hverdag.
Hos TEAMVAERK er vi eksperter i samarbejde. Vi vil
ændre verden til det bedre. Intet mindre. Godt samarbejde skaber bedre
resultater og gør det sjovere at gå på arbejde.
Vi rådgiver dagligt vores kunder om, hvordan de kan samarbejde
mod større mål. Samarbejde om at realisere store projekter.
Samarbejde om forandring. Vi tror på, at samarbejde er nøglen
til at løse selv de mest komplicerede udfordringer.
Vi styrker samarbejdet ved at kombinere den konstante menneskelige
udvikling med data fra vores digitale værktøjer.
Metoden
Samarbejde er en muskel, der skal trænes. Og ligesom andre
muskler skal man jævnligt og systematisk træne samarbejde, for
at det bliver stærkere.
TEAMVAERK-metoden er en struktureret tilgang, der systematisk og
effektivt hjælper teamet med hele tiden at udvikle og forbedre samarbejdet.
Metoden har tre enkle trin:
Samarbejds- workshop
Teamet laver enkle adfærdsbaserede samarbejdsaftaler.
Løbende målinger
Teamet vurderer samarbejdet med udgangspunkt i de konkrete aftaler.
Løbende dialog
Løbende forventningsafstemning og dialog om samarbejdet efter hver måling.
Implementering af TEAMVAERK-metoden understøttes af vores digitale samarbejdsværktøj.
Værktøjskassen
I TEAMVAERK har vi en stor værktøjskasse af metoder, teknikker og analytiske greb til at fremme samarbejde, løse konflikter, generere ideer og træffe beslutninger.
Ekspertise-områder
TEAMVAERK-metoden er én metode med mange muligheder. Den bruges til at udvikle og styrke samarbejdet i mange forskellige teams, der skal skabe resultater sammen. Vi arbejder med både små og store teams, internt og på tværs af organisationer og på alle niveauer fra beboere til topledere.
Tværorganisatorisk samarbejde
Tværorganisatorisk samarbejde kan være komplekst og medfører
ofte flere udfordringer end samarbejdet internt i en
organisation grundet forskellige kulturer, strukturer,
processer, bundlinjer osv.
TEAMVAERKs tilgang er etableret for at imødekomme de unikke udfordringer
og dynamikker, der kan opstå i et tværgående samarbejde.
Fælles grundlag
Første skridt er, at medlemmerne fra de forskellige organisationer i fællesskab etablerer et sæt klare og realistiske samarbejdsaftaler. Formålet er at skabe en fælles retning, sikre koordinering og fremme tillid på tværs af organisationerne.
Fælles måling
Det tværorganisatoriske team måler regelmæssigt på samarbejdet og deres fælles definerede samarbejdsaftaler. Målingen identificerer områder, der kræver forbedring og handling.
Teamtjek og handling
Efter målingen samles deltagerne til et tværgående teamtjek, hvor de drøfter resultaterne; både de positive aspekter af samarbejdet og de eventuelle udfordringer. Sammen udvikler de konkrete handlinger for at forbedre samarbejdet.
Ved at tilpasse disse trin til et tværgående samarbejde kan teams fra forskellige organisationer arbejde effektivt sammen, samtidig med at de respekterer og værdsætter hinandens bidrag.
Interne teams
TEAMVAERKs tilgang til at skabe et solidt fundament for samarbejde, udvikling og resultater inden for det enkelte team har fokus på samhørighed og samarbejde internt i teamet.
Samarbejdsaftaler
Det første skridt i processen er at etablere klare og realistiske samarbejdsaftaler inden for teamet. Disse aftaler skal være rettet specifikt mod teamets interne dynamikker og mål med fokus på at fremme åben kommunikation, gensidig respekt og en kultur af tillid.
Måling og feedback
Med samarbejdsaftalerne på plads indføres en rutine af regelmæssig måling og feedback. Dette skridt fokuserer på at vurdere, hvordan teamet lever op til de etablerede aftaler, identificere områder for forbedring og fejre succeser.
Teamtjek og plan
Målingen i sig selv skaber ingen forandring. Efter hver måling samles teamet derfor til et internt teamtjek. Her diskuteres resultaterne åbent, og teamet arbejder sammen om at anerkende de positive aspekter af deres samarbejde samt adressere eventuelle udfordringer.
Ved at følge denne tilgang styrker interne teams deres evne til effektivt at arbejde sammen, løse konflikter og opnå deres mål. Dette fører ikke kun til forbedrede resultater for det enkelte team, men bidrager også til en stærkere og mere samarbejdsorienteret organisationskultur.
Projekter & organisationer med mange teams
TEAMVAERKs tilgang trækker på principper for samarbejde, ledelse og tværorganisatorisk synergi til at få store projekter og organisationer til at arbejde godt sammen på tværs.
Designfase
I designfasen etableres rammerne for samarbejdet og en klar teamstruktur. Dette fundamentale skridt sikrer, at alle projekter starter med en fælles forståelse af mål, forventninger og arbejdsmetoder med afsæt i den overordnede strategi.
Samarbejdsaftaler
Med udgangspunkt i de rammer, der blev defineret i designfasen, udarbejder hvert enkelt team specifikke samarbejdsaftaler. Disse aftaler skræddersyes til teamets unikke behov og mål, men er stadig i overensstemmelse med den overordnede ramme.
Løbende måling
Alle teams måler løbende på de fastsatte samarbejdsaftaler. Det muliggøre tidlig identifikation af både succeser og udfordringer og dermed rettidige justeringer.
Teamtjek og handling
Baseret på data fra den løbende måling holder hvert team regelmæssige teamtjek, hvor de vurderer deres samarbejde. Dette trin omfatter en åben dialog om resultaterne og konkrete handlingsplaner for at adressere udfordringer og styrke samarbejdet.
Ledelsesindsigt
De samlede data og indsigter fra de løbende målinger og
teamtjeks bliver rapporteret opad til ledelsen, hvilket giver
dem et overblik over projektporteføljens samlede tilstand. Det
inkluderer:
A) Early warnings: Ledelsen modtager tidlige advarsler
om potentielle udfordringer, der giver dem mulighed for at intervenere
proaktivt og understøtte teams i at navigere godt igennem forhindringer.
B) Samlet overblik: En omfattende rapport, der dækker
status for samarbejdet, risici, og succeser på tværs af alle projekter
i porteføljen. Dette giver ledelsen et klart billede af, hvor godt
porteføljen performer, og hvor der er behov for strategiske justeringer
eller ressourceallokering.
Ved at følge denne struktur sikres det, at store projekter og organisationer kan håndtere kompleksiteten af at styre flere projekter samtidig, mens der opnås maksimal synergi og effektivitet på tværs af porteføljen.
Ledelsesteams
Ledelsesteams står typisk over for en række særlige udfordringer. Det kan fx være at balancere strategiske og operationelle behov eller at sikre samarbejde og værdiskabelse på tværs af forskellige afdelinger. TEAMVAERK bidrager til at sikre, at ledelsesteams ikke blot kan navigere i deres komplekse arbejdsmiljø, men også trives i det.
Samarbejdsaftaler
Ledergruppen definerer først klare og enkle adfærdsbaserede samarbejdsaftaler, som er vigtige for at lykkes med deres mål. Aftalerne kan fx fokusere på fastsættelse af retning, sikring af koordinering og opbakning fra lavere niveauer eller relatere sig til teamets interne samarbejde omkring fx tillid og kommunikation.
Måling
Ledergruppen følger en fast rutine, hvor de regelmæssigt måler, hvordan det går med samarbejdet. Målingen fokuserer på deres samarbejdsaftaler og giver en klar indikation af, hvor der er succes, og hvor der er plads til forbedring.
Teamtjek
Teamtjek er en teambaseret refleksion, hvor der laves fælles aftaler om handling baseret på målingen. På mødet arbejder lederne med anerkendelse af de ting, der går godt i samarbejdet og arbejder med de udfordringer, som er fremkommet i målingen. Det omsættes til konkret handling.
Gennem denne tilgang træner ledergruppen samarbejdsmusklen på en målrettet og systematisk måde. Det fremmer ikke kun samarbejdet internt i ledelsen, men opbygger en kultur i organisationen, hvor åben konstruktiv og regelmæssig feedback er en integreret del af dagligdagen.
Vil du høre mere? Vi står altid klar til en snak.